info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Agava


Agava


Familia Agavaceae

Suntem si pe facebook !AGAVA

Familia Agavaceae

Agavele provin din America centrala sau din estul Indiei, unele exemplare atingand pana la 5 m diametru, iar spicul floral peste 7 m inaltime, cu flori galbene.

Planta are frunze aranjate in forma de rozeta, puternice, suculente, lungi, usor rasfrante si cu tepi pe margine si terminate cu un spin mare.

Agava este putin pretentioasa, iarna putand fi pastrata in incaperi reci, la 5-8 grade Celsius si udata foarte rar. Vara prefera foarte multa lumina si se tine in plin soare, putand fi udata mai abundent.

Se inmulteste prin plantulele ce apar in jurul exemplarelor adulte. Exemplarele tinere se transplanteaza anual, iar cele mai batrane, la 3-5 ani folosindu-se un amestec de pamant de frunze, mranit, pamant de gradina si nisip.

La noi se cultiva Agave americana, care iarna se poate tine in apartament sau pe terase inchise, iar vara in gradina. Are frunze verzi-albastrui, cu ghimpi negri. Varietatea Agava americana marginata alba are dungi albe pe marginea frunzelor, iar Agava americana marginata aurea are dungi galbene pe frunze.

a in valoare frumusetea si caracteristicile acestor flori si plante, raspunzand in acelasi timp cerintelor de care depinde calitatea lor

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava

Agava
Agava
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Agava

Agava

Familia Agavaceae


Sponsori

begonia