info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Begonia


Begonia


Familia Begoniaceae

Suntem si pe facebook !Begonia

Familia Begoniaceae

Begoniile au o multime de specii si provin in majoritate din zonele tropicale si subtropicale. Se pot planta in gradina sau la ghiveci. Unele begonii sunt cultivate pentru flori, altele pentru frunzele lor decorative.

Prefera locurile luminoase, dar ferite de razele soarelui, mai ales in perioada de canicula, cand vor fi udate abundent. In rest, se evita udarea excesiva, care poate dauna plantei.

Cea mai raspandita si decorativa specie este Begonia tuberhybrida, care infloreste de la inceputul verii pana toamna tarziu, avand flori rosii, roz, galbene, albe sau portocalii.

La fel de apreciata si decorativa este si specia Begonia tuberhybrida Flore-Pleno, mai inalta si cu numeroase flori pendente, dar cu frunze mult mai mici.

Begoniile se poate inmulti prin seminte, dar mai simpla este inmultirea prin tuberculi sau butasi. Astfel se pot diviza tuberculii prin sectionare si apoi replantare, insa numai dupa ce taietura s-a zvantat si eventual s-a pudrat cu praf din carbune de lemn. De la plantele mature se pot desprinde butasi care se replanteaza si se tin in locuri ferite de razele directe ale soarelui. Udarea va fi moderata in primele 2-3 saptamani.

Begoniile prefera soluri bogate in humus, afanate si permeabile.

La sfarsitul toamnei, inainte de inghet, se indeparteaza tulpinile begoniilor cultivate in gradina, iar tuberculii se tin cateva zile la soare sa se usuce si apoi se depoziteaza in spatii reci si uscate.

La begoniile cultivate in ghivece tuberculii pot ramane in pamant dar, in acest caz, se va evita udatul plantelor cu 3-4 zile inainte de indepartarea tulpinilor.

Ghivecele se depoziteaza de asemenea in spatii reci si uscate.

La inceputul lunii martie se inlocuieste pamantul din ghivece cu altul proaspat in care sunt plantati tuberculii. Ghivecele se vor tine in spatii incalzite si se vor uda moderat. In gradina, tuberculii se planteaza in aprilie, la adancime foarte mica.

Daunatorii nu sunt un pericol real pentru begonii. Uneori insa, frunzele begoniilor tuberoase sunt atacate de fainare si in acest caz plantele se stropesc cu fungicide care contin sulf si cupru.

Begonia
Begonia elatior

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia tuberhybrida

Begonia
Begonia minor

Begonia
Begonia minor
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Begonia

Begonia

Familia Begoniaceae


Sponsori

begonia